nieuwsbrief Nieuwsbrief juli
   
Nieuwsbrief nr 113 - 12 juli 2011
Michiel van der Leeuw winnaar IPv6-prijsvraag
Vakantietip: schakel dataroaming uit
Column: De techniek staat voor niets
MacTip: Hulp bij de Help-functie
Michiel van der Leeuw winnaar IPv6-prijsvraag

De IPv6-prijsvraag is gewonnen door Michiel van der Leeuw uit Amsterdam. De vraag luidde: Hoeveel XS4ALL-klanten hebben een actieve IPv6-verbinding op 9 juni 2011 om 00:00 's nachts? Het goede antwoord: 4085. Michiel van der Leeuw zat daar het dichtste bij. Hij gokte op 4120 en werd zo de gelukkige winnaar van een iPad 2.Vakantietip: schakel dataroaming uit

In het buitenland even internetten met uw smartphone? Pas dan op voor een hoge rekening achteraf! Hebt u dataroaming aanstaan, dan blijft u online en kunt u ongemerkt data verstoken omdat uw telefoon bv. automatisch e-mail ophaalt. Schakel dataroaming daarom uit. Een alternatief is gratis wifi in hotels en café's. Op deze netwerken kunt u inloggen zonder bij uw provider te betalen. Let op: Deze wifi's zijn meestal voor iedereen toegankelijk, dus niet altijd veilig. Voor de iPhone & iPad zijn handige apps voor stedentrips te koop, zoals Paris2go en London2go. Met een goede, inzoombare plattegrond van de stad die volledig offline toegankelijk is én browsen zonder internetverbinding biedt.


Column: De techniek staat voor niets
Door Bob Overbeeke


de techniek staat voor niets

Juist als je denkt dat alles bij het oude blijft, wordt je soms met de neus op de feiten gedrukt. Deze week drukte mijn neus op twee feiten. Zo las ik dat mobiel internetgebruik groeit in de VS en het bezoek aan sociale media websites ook. Dat verbaasde me eigenlijk niets. Maar pas toen ik in het zelfde artikel zag dat het bezoek aan gewone websites het afgelopen jaar met 10% gekrompen is, was ik wel verbaasd. Wie had dat kunnen denken, een deel van het internet groeit niet meer.MacTip: Hulp bij de Help-functie
Door Herwin Lans


De helpfunctie van (bijna) alle OS X programma's bevat een vernuftig zoekvenster waarmee menuopdrachten snel te vinden zijn. Vul in het zoekveld de opdracht die u zoekt en u ziet een lijst met menucommando's met het zoekwoord. Bij het selecteren van een zoekresultaat, laat een heldere blauwe pijl zien waar het menucommando staat. Erg handig in programma's met ontelbare opties, bijvoorbeeld Microsoft Word.

TIP
Stel uw contactprofiel in

Wist u dat u zelf kunt instellen hoe XS4ALL u mag benaderen? Dit contactprofiel vindt u in het Service Centre.
Naar het Service Centre
 
 

Komt XS4ALL van Venus en KPN van Mars?

Wat is onze relatie met KPN? XS4ALL is zelfstandig maar ook onderdeel van KPN. Directeur Theo de Vries heeft een uitvoerige blog gewijd aan deze kwestie. "Klanten zeggen wel eens: XS4ALL lijkt steeds minder op de club van vroeger en steeds meer op de grote moeder KPN. Hoe zit het nou precies?"
Lees verder

Vragen? Stel ze aan onze InternetVraagbaak

Met al uw vragen over internet en uw computer kunt u terecht bij onze InternetVraagbaak. En wat we niet weten, dat zoeken we op!

Lees verder

Verslag Alpe d'HuZes

De ambitie van XS4ALL-collega Maurice Verhoeven was om 6 keer de Alpe d'Huez op te fietsen. Hoe is het hem vergaan? En hoeveel geld is opgehaald voor KWF?
Verslag Alpe D'HuZes

Business Partner Awards

Op 20 juni 2011 heeft XS4ALL de Business Partner Awards 2011 uitgereikt. De winnaars zijn ADT en Zanox.
Lees verder

 

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing