nieuwsbrief Nieuwsbrief augustus
   
Nieuwsbrief nr 101 - 10 augustus 2010
Rechter beslist in voordeel XS4ALL en Ziggo
Internetoplossingen voor ondernemers
Column: De mailbox van je partner
MacTip: Safari opvoeren met extensies
XS4ALL uit kritiek op wetsvoorstel
Rechter beslist in voordeel XS4ALL en Ziggo

Ziggo en XS4ALL hoeven The Pirate Bay niet te blokkeren, zo heeft de rechter besloten. XS4ALL is principieel tegen censuur en had zich daarom als partij gevoegd in het kort geding van stichting BREIN tegen Ziggo. Brein eiste blokkade van torrentsite The Pirate Bay, maar de rechtbank vindt een volledige blokkade van de site te ver gaan. Er is immers niet aangetoond dat alle Ziggo-klanten inbreuk maken op auteursrechten. Na deze overwinning ziet XS4ALL met vertrouwen uit naar de bodemprocedure van 1 september.


Internetoplossingen voor ondernemers

Bent u ZZP-er of hebt u een kleine onderneming? Sinds kort hebben we internetpakketten speciaal voor ondernemers. Bijvoorbeeld een combinatie van Internet, Bellen én Hosted Exchange, waarmee u overal bij uw mail, agenda en contactpersonen kunt.


De mailbox van je partner
Column door Bob Overbeeke

"Kijken jullie weleens in de mailbox of Facebook van je partner", vraag ik tijdens de lunch op mijn werk. Die vraag geeft een casual lunch toch een aparte wending. Buiten degene die de mailbox deelt met haar partner, geeft niemand elektronisch snuffelen toe.

De site askmen.com vroeg mannen naar hun snuffelgedrag...MacTip: Safari opvoeren met extensies
Door Herwin Lans

De nieuwste Safari (versie 5) ondersteunt extensies: kleine toevoegingen die het surfen aangenaam maken. Denk aan het blokkeren van advertenties (AdBlock), het automatisch laden van een volgende pagina (AutoPagerize) en Twitter voor Safari. Apple heeft een hele lijst online staan op http://extensions.apple.com en nog meer vindt u op http://safariextensions.tumblr.com. Installeren is makkelijk: dubbelklik op de extensie. In Safari vindt u een overzicht van alle extensies en daar zet u ze ook aan of uit. Ga via het menu: Safari / Voorkeuren / tabblad Extensies.

Helpdesktip
Houd uw relatienummer bij de hand als u ons belt. U vindt het op uw factuur of uw online factuur in het Service Centre.
Meer tips
 
 
InternetVraagbaak succes

Van alle klanten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van onze InternetVraagbaak, zou maar liefst 97% deze service aanbevelen aan anderen! U stelde tot nu toe de meeste vragen over:
1. Het bouwen van een website
2. Programma's, zoals browsers en e-mailprogramma's
3. Smartphones.
Meer over de InternetVraagbaak


 
 
 
Gidsvermelding per telefoonnummer

Hebt u Bellen van XS4ALL? Stel dan per telefoonnummer in hoe en in welke telefoongids u vermeld wilt worden. Hebt u meerdere nummers, dan kunt u uzelf en uw partner of uw bedrijf een eigen vermelding geven in de gids. Hiermee is het nu extra aantrekkelijk om uw huisgenoten een eigen nummer te geven.
Extra diensten bij Bellen

 
Geklikt
Deezer
Online muziek luisteren en nieuwe muziek ontdekken.
Fontstruct
Maak uw eigen lettertype of download gratis lettertypes gemaakt door anderen.
dots
XS4ALL uit kritiek op wetsvoorstel

In het wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit van Hirsch Ballin wordt de officier van justitie zelfstandig bevoegd om - zonder tussenkomt van de rechter - strafbare gegevens van internet te laten verwijderen (letterlijk: "ontoegankelijk te maken"). XS4ALL vindt dat deze bevoegdheid veel te ver gaat en een rechterlijke toets altijd noodzakelijk is. Het ontoegankelijk maken van gegevens op internet maakt immers een ernstige inbreuk op grondrechten. Alleen bij zeer ernstige delicten zou een dergelijk verzoek om gegevens ontoegankelijk te maken moeten mogen, mét toestemming van de rechter.

XS4ALL komt binnenkort met een uitgebreid advies op Internetconsultatie.
Beluister het interview met XS4ALL-woordvoerder Niels Huijbregt op BNR
Lees ook het artikel in Trouw "Laat oordeel cybercrime bij rechter liggen"

dots

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
  Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing
http://twitter.com/xs4cso
  Blijf op de hoogte
Volg ons nieuws, de nieuwsbrief, korte aankondigingen en storingen via RSS-feeds of Twitter.
http://www.xs4all.nl/feeds
http://twitter.com/xs4all
http://twitter.com/xs4all_storing